Kuusankosken työväenasuntomuseo avattiin vuonna 1984, mutta Kouvolan kaupunki lakkautti sen vuonna 2012. Kettumäelle oli siirretty kolme punaista asuinrakennusta ja aitta. Ne sisustettiin kertomaan, miten erilaisissa työtehtävissä olleet tehtaan tehtaalaiset elivät 1900-luvun alusta 1930-luvulle. Sinne oli siirretty myös muita suurempi keltainen asuinrakennus, jossa museonhoitaja asui. Varasto-huussi rakennettiin paikan päällä. Museotoiminnan loputtua esineistö vietiin pois ja rakennukset jäivät tyhjilleen, ilman hoitoa ja huoltoa.

Museonhoitajan muutettua rakennuksesta tapahtui sen eteisessä vesivahinko. Kun rakennukset siirtyivät vuonna 2016 Kettumäen kansanpuisto ry:n omistukseen, korjasi yhdistys eteistilojen lattia- ja seinärakenteet. Seiniin asennettiin ruokolevyt, jotka savirapattiin.

Keltaisessa talossa, jota yhdistys kutsuu päätaloksi, on kaksi kokoushuonetta ja kesäisin kahvila. Punaisia taloja on kunnostettu, ja työ jatkuu. Tarkoituksena on käyttää niitä mm. näyttely- ja työtiloina. Kaikkiin rakennuksiin tulee sähkö, ja päätalo on liitetty kunnalliseen vesijohtoverkostoon. Jätevedet talosta menevät umpisäiliöön.

Talot on siirretty Kuusankoskelta eri paikoista Kettumäen kansanpuistoon.

Kotiseututalo

Kettumäen kansanpuiston läheisyydessä sijaitsee Kuusankoski-Seura ry:n ylläpitämä Kotiseututalo.

Vuonna 1897 rakennettiin komea, runsain puuleikkauskaiverruksin koristettu, pyöröhirsinen kansakoulurakennus: ns. Mäki- eli Norjalaiskoulu. Arkkitehti Lars Sonckin piirtämä Mäkikoulu siirrettiin Kettumäelle Kotiseututaloksi v. 1957.

Kotiseututalon historiasta on kerrottu lisää Kuusankoski-Seuran sivuilla.